RIJVAARDIGHEIDSTRAINING

(uitsluitend voor groepen vanaf 25 personen.)

Op een leuke, informele manier fun hebben en ook nog wat leren. Wat wil je nog meer…? Tijdens deze slipcursus gaan we eerst de theorie met elkaar bespreken. Hier zullen we samen in gesprek komen om te kijken waarom we dit soort trainingen nu precies doen. Er worden feiten en cijfers besproken om meer bewustwording te creëren. Natuurlijk wordt er ook besproken wat we in praktijk op de baan gaan doen. Na de theorie gaan we naar buiten en komen de volgende onderdelen aan bod:

Noodstop op stroef wegdek i.c.m. uitwijken (ABS):

Tijdens deze oefening van de slipcursus leer je het verschil tussen hard remmen en een echte noodstop. Er is gebleken dat er tijdens een noodsituatie simpelweg niet hard genoeg geremd wordt met als gevolg dat de remweg langer wordt. Door tijdens deze slipcursus te oefenen hoe je een goede noodstop in combinatie met A.B.S. kunt maken zal hier beter op gereageerd kunnen worden mocht het een keer voorkomen.

Gladde helling i.c.m. een gladde bocht:

Wat gebeurt er met mijn auto als ik te hard de bocht in ga? Door middel van een speciale epoxylaag maken wij de baan glad, waardoor er tijdens deze slipcursus op lage snelheid ervaren kan worden hoe het is om ‘te hard’ de bocht in te gaan. Dit is belangrijk om te leren bij deze oefening van de slipcursus om te kijken hoe jijzelf maar ook de auto reageert mocht dit gebeuren.

Verschuifplaat op glad wegdek:

Dit is volgens velen de meest leuke oefening. Tijdens dit onderdeel van de slipcursus zal de auto door middel van een hydraulische schuifplaat dwars de gladde baan opgegooid worden. Aan jou de taak om als bestuurder ervoor te zorgen dat de auto weer in het gareel komt en dus uit de slip raakt. Ook hierbij is het belangrijk om te leren hoe de auto maar ook jijzelf reageert mocht dit in het echt gebeuren. 

Het idee achter deze slipcursus is dat je op een leuke manier echt wat kan leren. Het stukje ‘fun’ vinden wij heel belangrijk, daarom zal er tijdens de training ook genoeg lol beleefd worden aan het slippen met de auto.

Translate »